Стол заказов Raspunsuri test drept penal - Drept - ReferatMD - Eseu,Plan de afacere,compuneri,referat,etc.
Raspunsuri test drept penal
Молот богов
0
ком.
Просмотров: 143
Добавил: Colea
Рейтинг
0
/ 5
Всего голосов: 0


    Raspunsuri test drept penal MULTIPLE CHOICE 1. Trasaturile esentiale ale infractiunii sunt: a. latura obiectiva si latura subiectiva ; b. vinovatia, raspunderea penala si pedeapsa; c. fapta care prezinta pericol social savarsita cu vinovatie si prevazuta de legea penala

    ANS: C 2. Faptele care constituie infractiuni si pedepsele care se aplica infractiunilor sunt prevazute in : a. hotarari ale Guvernului ; b. in legi nepenale cu dispozitii penale, in ordonante de urgenta ;; c. numai in legi penale. ANS: B 3. Legea penala romana se aplica conform principiului realitatii daca printre alte conditii: a. fapta a fost savarsita pe teritoriul tarii; b. fapta a fost savarsita de catre un cetatean strain; c. fapta a fost savarsita de catre un cetatean roman. ANS: B 4. Caracterul inevitabil al pericolului si al necesitatii, in cadrul starii de necesitate se apreciaza raportat la : a. conditiile de fapt; b. persoana faptuitorului; c. urmarea imediata. ANS: A 5. Actele preparatorii in legislatia penala romana, cand sunt periculoase si au un caracter univoc: a. sunt incriminate ca infractiuni autonome; b. nu sunt pedepsite in nici o situatie ; c. sunt considerate ca facand parte din infractiune ANS : A 6. Exista vinovatie in cazul unei actiuni sau inactiuni care prezinta pericol social : a. cand actiunea sau inactiunea care prezinta pericol social este savarsita cu intentie sau din culpa b. cand actiunea sau inactiunea care prezinta pericol social este savarsita numai cu intentie c. cand actiunea sau inactiunea care prezinta pericol social este savarsita cu intentie directa si praeterintentie ANS: A 7. Masurile educative care se pot lua fata de minor sunt : a. numai mustrarea si mustrarea cu avertisment b. internarea intr-un centru de reeducare, internarea intr-un insitutut medical-educativ, libertatea supravegheata si mustrarea c. amenda, mustrarea cu avertisment ANS: B 8. Termenele de prescriptie a raspunderii penale si a executarii pedepsei pentru minori : a. sunt intrerupte odata cu implinirea varstei de 18 ani b. se reduc la jumatate c. nu exista distinctie cu privire la minori ANS: B 9. In cazul in care expulzarea insoteste pedeapsa inchisorii, masura de siguranta poate fi adusa la indeplinire: a. si in timpul executarii pedepsei, cu conditia ca acesta sa fie suspendata b. inainte de inceperea executarii pedepsei c. numai dupa executare in intregime a pedepsei ANS: C 10. Constituie cauza de impunitate : a. cauzele care inlatura caracterul penal al faptei b. impiedicarea de catre participant a consumarii faptei c. retragerea marturiei mincinoase indiferent de momentul intervenirii acesteia ANS: B 11. In cazul respingerii unei cereri de reabilitare, datorita neindeplinirii conditiilor de fond, o noua cerere de reabilitare va putea fi formulata: a. dupa trecerea unui termen de 6 luni, in cazul unei condamnari la pedeapsa inchisorii mai mica de 5 ani b. dupa trecerea unui termen de 4 ani, in cazul unei condamnari la pedeapsa inchisorii mai mare de 10 ani c. dupa trecerea unui termen de 2 ani, in cazul unei condamnari la pedeapsa inchisorii mai mare de 5 ani, dar mai mica de 10 ani ANS: C 12. Infractiunea are un continut agravat sau calificat : a. cand cuprinde numai conditiile pentru existenta ei in forma tipica b. cand pe langa conditiile necesare pentru existenta ei in configuratia tipica, cuprinde si alte circumstante de agravare c. cand este fapta este savarsita de un faptuitor care a mai savarsit o fapta penala ANS: B 13. Pedeapsa se considera executata daca in intervalul de timp de la liberarea conditionata si pana la implinirea duratei pedepsei, cel condamnat : a. si-a achitat cheltuieluile judiciare b. nu a savarsit din nou o infractiune intentionata ; c. si-a executat obligatiile fata de partea civila

    Молот богов
    Молот богов
    Комментарии:

    avatar
    Retete culinare

    ТОП материалы
    Мы на Одноклассниках

    наверх